Zakelijk isolatie

Ben je de eigenaar van een bedrijfspand en beschikt deze tot dusver nog niet echt over een degelijke isolatie? Wil je daar graag verandering in brengen? Dat is uiteraard een zeer interessante keuze. Door het isoleren van je bedrijfspand of kantoor kan je er namelijk zeker van zijn dat er steeds een aangenaam klimaat in zal heersen en bovendien kan ook de elektriciteitsfactuur op deze manier aanzienlijk worden ingeperkt. Ben je ook van plan om jouw zakelijk pand te isoleren, maar wil je eerst graag meer informatie lezen evenals een goed zicht hebben op de kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht? In dat geval ben je op deze pagina beslist aan het juiste adres!

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost isolatie zakelijk?

In het merendeel van de gevallen is een zakelijk gebouw een stuk omvangrijker dan een gewone woning. Dit zorgt er voor dat veel bedrijven er voor kiezen om gebruik te maken van een relatief voordelig isolatiemateriaal. Vooral glaswol wordt dan ook zeer vaak en waar mogelijk toegepast. We hebben de diverse kosten voor het isoleren van de verschillende onderdelen van een bedrijfspand alvast even voor jou op een rijtje gezet in onderstaande prijstabel.

Type isolatie voor bedrijfspand Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie Tussen 14 & 69 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie Tussen 19 & 28 euro per vierkante meter
Vloerisolatie Tussen 21 & 31 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 96 & 141 euro per vierkante meter

Een zeer interessante mogelijkheid om te besparen op het isoleren van een bedrijfsgebouw gaat schuil in het feit dat de afwerking niet zo precies moet zijn als bij een leefwoning het geval is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het plaatsen van plafondisolatie. In een zakelijk gebouw wordt er doorgaans voor gekozen om gebruik te maken van isolatieplaten. Ondanks het feit dat deze platen uitstekend isoleren is de afwerking niet zo mooi in vergelijking met het voorzien van een vals plafond welke wordt gevuld met isolatie. De kosten voor isolatieplaten liggen evenwel een flink stuk lager.

De prijsopbouw van zakelijke isolatie

Om een echt duidelijk beeld te krijgen van de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor zakelijke isolatie is het altijd van belang om de prijsopbouw te kennen. Zomaar even 50 procent van het totale kostenplaatje voor het isoleren van een zakelijke woning is nodig om de arbeidskosten in te dekken. 40 procent van de kosten worden gemaakt door het aanschaffen van de verschillende isolatiematerialen. De resterende 10 procent wordt opgesplitst in twee delen van telkens 5 procent. De ene 5 procent is nodig om de voorrijkosten in te dekken en tweede 5 procent dekt de kosten voor het huren van een machine in.

Keuzes die de kostprijs van isolatie zakelijk beïnvloeden

Bovenstaande informatie zal je reeds een goed zicht geven op de gemiddelde kostprijs die je voor het isoleren van de verschillende onderdelen van een bedrijfsgebouw moet betalen. Het is echter nog van belang om er rekening mee te houden dat het prijskaartje nog kan worden beïnvloed door verschillende keuzes die jij als eigenaar van het pand maakt. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt

Net zoals bij een gewone woning heb je uiteraard ook op vlak van zakelijke isolatie de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende isolatiematerialen. Indien je er zeker van wenst te zijn dat je, je bedrijfsgebouw zo voordelig mogelijk kan isoleren is het altijd de moeite waard om te kiezen voor glaswol. Het betreft hier een degelijk isolatiemateriaal welke eenvoudig kan worden geplaatst en die bovendien ook op akoestisch vlak prima isoleert. De gemiddelde kostprijs voor glaswol is gelegen rond de 8,50 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Isoleer het volledige bedrijfspand in één keer

Is het voor jou van belang dat het totale kostenplaatje voor het isoleren van je bedrijfspand zoveel mogelijk wordt gedrukt zonder dat er wordt ingeboet op vlak van kwaliteit? In dat geval is het altijd het interessantst om het volledige bedrijfspand in één keer te laten isoleren. Op deze manier zal je merken dat zowel de kostprijs voor het isolatiemateriaal als de arbeidskosten per vierkante meter aanzienlijk lager zullen uitvallen. Bovendien worden uiteraard ook de zogenaamde voorrijkosten op deze manier op niet onaanzienlijke wijze verlaagd.

Keuze 3: Vergeet ook de ramen niet

Wil je er zeker van zijn dat je werknemers het tijdens de winter niet koud hebben of er geen vervelende tocht in het bedrijfspand binnen kan? In dat geval is het altijd de moeite waard om ook de ramen goed te isoleren met behulp van isolatieglas. De kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de isolerende eigenschappen. Gewoon dubbel glas isoleert reeds heel wat beter in vergelijking met het oude, enkel glas, maar moet toch nog steeds onderdoen voor hoogrendementsglas zoals HR+++ glas. De kostprijs voor deze laatste is er dan uiteraard ook wel naar.

Interessante bespaartips

Besparen op isolatie zakelijk is mogelijk op tal van verschillende manieren. Wij hebben alvast enkele zeer interessante bespaartips even voor jou op een rijtje gezet.

  • Recht op kwantumkorting of niet? Is jouw bedrijfsgebouw terug te vinden op bijvoorbeeld een industrieterrein? Ben jij bijgevolg niet het enige bedrijf uit de omgeving die er aan denkt om een grondige isolatie toe te passen? Sla dan de handen in elkaar met het andere bedrijf en kies er voor om de opdracht samen uit te besteden. Met een beetje geluk ontvang je op deze manier namelijk een kwantumkorting van een mooie 10 procent!
  • Kies voor HR+++ isolatieglas. Ga je ook het glas in de ramen van je bedrijfsgebouw vervangen? In dat geval lijkt het op het eerste zicht interessant om te kiezen voor gewoon dubbel glas, maar in de praktijk is hoogrendementsglas zoals het HR+++ glas op termijn altijd heel wat interessanter. Het vergt eenmalig een vrij grote investering, maar je kan de daarop volgende jaren wel rekenen op een ronduit optimale besparing.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Indien jouw bedrijf is gevestigd op een bedrijventerrein is de kans groot dat er in de omgeving een isolatiebedrijf is terug te vinden. Zoek het dus bij voorkeur niet te ver, want de voorrijkosten kunnen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer bedragen!

Tot 30% besparen op jouw zakelijke isolatie

Ondertussen heb je door gebruik te maken van bovenstaande bespaartips reeds een mooie besparing kunnen realiseren op jouw zakelijke isolatie. Het kan echter nog beter. Het opvragen en vergelijken van verschillende isolatie offertes bij diverse bedrijven zorgt er namelijk voor dat je zomaar nog eens een mooie 30 procent op het totale prijskaartje kan uitsparen. Wil je dus zakelijke isolatie plaatsen tegen de best mogelijke prijs? Dan is het aanvragen van meerdere offertes via deze website ongetwijfeld een aanrader!

 

 

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.