EPS isolatie prijzen

De unieke veelzijdigheid van EPS als isolatiemateriaal zorgt er voor dat steeds meer mensen er voor kiezen om van dit materiaal gebruik te maken. EPS parels of isolatieplaten beschikken over een zeer degelijke isolatiewaarde, zijn bovendien lekker licht waardoor zelfs de platen eenvoudig geplaatst kunnen worden en daarnaast beschikken ze over een prima duurzaamheid. Ben je op zoek naar isolatiemateriaal om bijvoorbeeld je spouwmuur of je kruipruimte mee te isoleren? In dat geval vertellen we je op deze pagina alles wat je moet weten over de mogelijkheden en de kosten op vlak van EPS isolatie.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost EPS isolatie?

De belangrijkste vraag die je, je ongetwijfeld stelt is met welke prijs je rekening moet houden voor het laten plaatsen van EPS isolatie in je huis. Het prijskaartje dat op dit vlak in rekening wordt gebracht wordt voor een niet onaanzienlijk deel bepaald door de vorm waarin ze voorkomt. Veel mensen weten het namelijk niet, maar EPS isolatie kan zowel bestaan onder de vorm van parels als, als isolatieplaten. De plaats waar dit isolatiemateriaal kan worden geplaatst is afhankelijk van de vorm. Isolatieplaten worden bijvoorbeeld doorgaans toegepast als dakisolatie terwijl de EPS isolatieparels gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de spouwmuur of de kruipruimte. De onderstaande prijstabel geeft in ieder geval reeds een goed beeld van de kostprijs waar je voor EPS isolatie rekening mee dient te houden.

Type EPS isolatie Gemiddelde kostprijs
EPS isolatieparels Gemiddeld tussen 20 & 26 euro per vierkante meter
EPS isolatieplaten Gemiddeld tussen 10 & 15 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van EPS isolatie

De prijsopbouw van EPS isolatie is zeer helder. Het is algemeen bekend dat het plaatsen van isolatie heel wat tijd en moeite kost. Dat geldt uiteraard ook voor EPS isolatie. Het is dan ook niet zo vreemd dat de arbeidskost zo’n 55 procent van het totale kostenplaatje in beslag neemt. Het isolatiemateriaal is goed voor 40 procent van het prijskaartje. De resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten. Dit is wel één van de kosten die je zeer eenvoudig kan beperken, gewoon door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt.

Keuzes die de kostprijs van EPS isolatie beïnvloeden

Het is niet meer dan normaal dat verschillende keuzes of factoren een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het aanschaffen en plaatsen van EPS isolatie. Het betreft hier de volgende zaken:

Keuze 1: Het type EPS isolatie

EPS isolatie kan in verschillende delen van de woning worden gebruikt. Je kan ze toepassen als isolatie in de spouwmuur of de kruipruimte, maar ze kan ook onder de vorm van isolatieplaten worden aangebracht als dakisolatie. De manier waarop EPS isolatie wordt aangekocht en toegepast is uiteindelijk bepalend voor het exacte prijskaartje dat wordt aangerekend. EPS platen zijn wat dat betreft in ieder geval altijd voordeliger in vergelijking met EPS parels.

Keuze 2: De dikte van het isolatiemateriaal

Het spreekt voor zich dat de dikte van het isolatiemateriaal eveneens een niet onbelangrijk effect heeft op de uiteindelijke kostprijs. Hoe dikker het isolatiemateriaal is, des te meer kosten er betaald zullen moeten worden. Het is evenwel belangrijk om er bij stil te blijven staan dat je niet altijd zelf de dikte kan kiezen. Een dikke spouw vereist bijvoorbeeld automatisch meer isolatiemateriaal. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een groter kruipruimte. Het is altijd interessant om dit op voorhand even te controleren zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Keuze 3: Diverse isolatievormen combineren

Het is altijd op financieel vlak interessanter om diverse isolatievormen te combineren. Dit zorgt er namelijk voor dat de vakman veel efficiënter kan werken en minder tijd verliest. Daarnaast worden op deze manier ook de voorrijkosten nog eens beperkt waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Vergeet bovendien ook niet dat EPS isolatie op meerdere plaatsen kan worden toegepast, zowel in de spouwmuur, de kruipruimte als in het dak.

Interessante bespaartips

Ben jij ook van mening dat het plaatsen van EPS isolatie interessant is, maar wil je zeker zijn van de scherpst mogelijke kostprijs? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om zeker en vast rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Vergeet geen subsidie(s) aan te vragen! Een zeer belangrijk aandachtspunt waar je altijd rekening mee dient te houden bij een investering in isolatie is het aanvragen van een subsidie. Er bestaan tegenwoordig zowel nationale als regionale subsidies. Let wel op, aan het verkrijgen van een bepaalde subsidie zijn altijd (strikte) voorwaarden verbonden waaraan je dient te voldoen. Je hier bewust van zijn is dan ook een echte must.
  • Kwantumkorting realiseert tot 10% besparing. Ben jij niet de enige persoon in je buurt die er aan denkt om te investeren in EPS isolatie? Waarom zou je er dan niet voor kiezen om de werken samen uit te besteden? Door samen de opdracht bij hetzelfde bedrijf onder te brengen ben je namelijk verzekerd van een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting zou zomaar 10 procent kunnen bedragen en is dus zeker en vast de moeite waard.
  • Verlaagde BTW op arbeidskosten. Buiten de normale subsidies die je voor isolatie kan ontvangen geldt er ook nog steeds een vermindering van de BTW op de arbeidskosten. De arbeidskosten gaan gepaard met een vrij stevige kostprijs, maar door de BTW-verlaging kan je toch een mooie 15 procent uitsparen op deze kost. Let wel, het is niet bekend tot wanneer deze BTW-verlaging zal bestaan, dus snel handelen is aan te raden!

Bespaar tot 30 procent op jouw EPS isolatie!

Wil jij ook kunnen genieten van de uitstekende voordelen die EPS isolatie met zich meebrengt? Heb je evenwel geen groot budget voor handen? In dat geval zal het je goed doen om te weten dat er een mogelijkheid bestaat om tot 30 procent te besparen op de kostprijs van jouw factuur voor EPS isolatie. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een vergelijking uit te voeren tussen verschillende isolatiebedrijven. Het eenvoudig vergelijken van meerdere offertes zorgt er voor dat je tot 30 procent kan besparen en dat zonder dat er uiteraard moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Zo wordt een investering in EPS isolatie ook voor jou echt betaalbaar!

 

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.