Geluidsisolatie

Het grondig isoleren van een woning is vandaag de dag van bijzonder groot belang. Er wordt op vlak van isolatie in het bijzonder rekening gehouden met het warmteverlies dat op deze manier kan worden voorkomen. Het spreekt voor zich dat dit zeer belangrijk is, maar anderzijds moet het ook gezegd dat geluidsisolatie eveneens een niet onaanzienlijke meerwaarde kan creëren voor jouw woning. Wil jij ook graag geluidsisolatie plaatsen, maar zou je eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die dit met zich meebrengt? Wij hebben ze op deze pagina voor jou op een rijtje gezet!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost geluidsisolatie?

Het toepassen van geluidsisolatie gebeurt in principe op twee verschillende manieren. In eerste instantie moet er worden getracht om omgevingsgeluiden die van buitenaf de woning proberen te penetreren in de kop te drukken. Daarnaast is het evenwel ook van belang dat de geluiden in de woning zelf worden gedempt. Met andere woorden, lig jij rustig in bed en wil je huisgenoot nog een beetje televisie kijken? Dan zorgt een goede geluidsisolatie er voor dat het geluid van de televisie jou niet uit je nachtrust zal houden.

Type geluidsisolatie Gemiddelde kostprijs
Geluidsisolatie in vloer Tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
Geluidsisolatie in plafond Tussen 35 & 55 euro per vierkante meter
Geluidsisolatie in muur Tussen 55 & 105 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van geluidsisolatie

De prijs die in rekening wordt gebracht voor het realiseren van geluidsisolatie in je woning bestaat uit vier verschillende onderdelen. 40 procent van de prijs die in rekening wordt gebracht is immers voorbehouden voor het isolatiemateriaal. 50 procent wordt gereserveerd voor de arbeidskosten en 5 procent om de voorrijkosten in te dekken. Met de resterende 5 procent worden de eventuele machines die vereist zijn betaald.

Keuzes die de prijs van geluidsisolatie beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat er tegenwoordig verschillende vormen van geluidsisolatie bestaan. Bovendien zal je ook nog eens diverse keuzes moeten maken die allemaal een niet onaanzienlijke impact kunnen hebben op het prijskaartje dat je in rekening wordt gebracht. We hebben de belangrijkste keuzes voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

Keuze 1:  Het type geluidsisolatie

Zoals de kostentabel op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt is het mogelijk om verschillende onderdelen van je woning te voorzien van geluidsisolatie. Op dit vlak geldt dat geluidsisolatie in de vloer plaatsen financieel het voordeligst is. Het plaatsen van geluidsisolatie in het plafond is dan weer een stukje duurder, maar de hoogste kostprijs is weggelegd voor isolatie die in de muur wordt geïntegreerd. In het slechtste geval moet er dan ook rekening worden gehouden met een kostenplaatje van zo’n 105 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Het isolatiemateriaal

Het onderdeel van je woning die wordt geïsoleerd is belangrijk, maar dat geldt eveneens voor het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor glas- of steenwol, maar behoren ook PUR en EPS tot de mogelijkheden. Voor welke van de diverse isolatiematerialen er uiteindelijk zal worden gekozen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar ook van het budget dat je voor handen hebt.

Keuze 3: Zelf isoleren of uitbesteden?

De derde keuze die moet worden gemaakt heeft betrekking tot de persoon die de geluidsisolatie zal plaatsen. Ga je dit zelf doen of kies je er voor om dit uit te besteden? Wanneer je de geluidsisolatie zelf plaatst zal je merken dat dit je een behoorlijke besparing kan opleveren. Je moet er wel voor aandachtig zijn dat het plaatsen van isolatie iets is dat zeer nauwkeurig dient te gebeuren. Is dit niet het geval, dan zal je heel wat geld hebben betaald voor het aanschaffen van het isolatiemateriaal, maar zal deze helaas haar doel voorbijschieten. Er zijn gelukkig op het internet wel heel veel verschillende, goede handleidingen terug te vinden die duidelijk maken hoe je bepaalde geluidsisolatie precies moet plaatsen.

Interessante bespaartips

Ben jij echt geïnteresseerd in het plaatsen van geluidsisolatie in je woning, maar wil je de kosten graag zo beperkt mogelijk houden? Wil je er evenwel zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet op vlak van kwaliteit? Daar kunnen onderstaande bespaartips je ongetwijfeld bij helpen!

  • Kwantumkorting van 10 procent. Ben je niet de enige persoon die geluidsisolatie wenst te plaatsen in zijn of haar woning? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om de beide opdrachten samen te verstrekken aan één en dezelfde partij. Op deze manier kan je in de praktijk zomaar rekenen op een interessante besparing van een mooie 10 procent.
  • Het aanvragen van een subsidie. Voor het isoleren van je woning geldt dat je subsidies kan verkrijgen. Bepaalde vormen van geluidsisolatie leveren eveneens een structurele bescherming tegen warmteverlies op. Door te kiezen voor dergelijk isolatiemateriaal met een afdoende isolatiewaarde kan je recht hebben op een subsidie. Een dergelijke financiële tussenkomst van de overheid of de gemeente of stad waarin je woonachtig bent kan er voor zorgen dat de terugverdientijd aanzienlijk kan worden ingeperkt.
  • Geluidsisolatie zelf plaatsen. Ondanks het feit dat het zelf plaatsen van (geluids)isolatie geen eenvoudige opdracht is, is het wel zo dat je op deze manier een mooie besparing kan realiseren. Zoals je reeds uit de prijsopbouw hebt kunnen afleiden zijn de plaatsingskosten van geluidsisolatie immers goed voor niet minder dan 50 procent van de kosten. Door dit karwei zelf te doen wordt geluidsisolatie plaatsen dan ook meteen veel goedkoper!

Tot 30% besparen op de geluidsisolatie in je woning

Wil jij graag nog een extra aantrekkelijke besparing realiseren op de geluidsisolatie die moet worden geplaatst in je woning? Heb je er dan al eens aan gedacht om een offerte op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven? Door het opvragen van meerdere offertes en deze met elkaar te vergelijken zal meteen duidelijk worden dat er onderling tussen de verschillende partijen vaak sprake is van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Niet zelden kan er dan ook door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tot zomaar even 30 procent worden bespaard op het standaard prijskaartje voor jouw geluidsisolatie!

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.