Prijzen kruipruimte isolatie

Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen om je kruipruimte te laten isoleren. Als je in een wat ouder huis woont kun je bijvoorbeeld last hebben van de kou die optrekt uit de vloer. Steeds die vervelende kou aan je voeten en benen, hoe hoog je de verwarming ook zet. En dat is vrij eenvoudig te verklaren. De warmte zal immers op stijgen en wat overblijft is de kou die het huis via de vloer binnen blijft dringen. De enige manier om je hier tegen te wapenen is door de vloer te laten isoleren via de kruipruimte. Een andere reden om te kiezen voor een kruipruimte isolatie is overlast door vocht. In veel oudere huizen staat de kruipruimte permanent vol met water. Omdat de bodem van de kruipruimte niet goed afgedicht is zal het water steeds weer naar binnensijpelen. Het gevolg hiervan is dat het vocht uit de kruipruimte via de vloer het huis binnen kan komen. Een ramp voor de vloerbalken, want die zullen uiteindelijk helemaal wegrotten. En dit kan levensgevaarlijke situaties tot gevolg hebben. En dan hebben we het nog niet over jouw eigen gezondheid. Al dat vocht in huis zorgt namelijk voor stankoverlast en de groei van schimmels en andere schadelijke bacteriën. Een erg ongezonde situatie die je eigenlijk alleen goed kunt verhelpen door middel van een bodemisolatie. Een dergelijke isolatie voorkomt dat de kruipruimte vol kan lopen met water en het vocht via die weg het huis in kan komen.

Wat is het verschil tussen bodem- en vloerisolatie?

Beide isolatievormen vinden plaats in de kruipruimte maar hebben een heel ander doel. Om een maximaal resultaat te bereiken worden de isolaties dus ook heel verschillend uitgevoerd. Een bodemisolatie is bedoelt om het vocht buiten te houden wordt daarom aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Het isoleren met het oog op warmte gebeurt door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de bovenkant van de kruipruimte, onder de vloer.

Wat kost het?

Een bodemisolatie is iets heel anders dan een vloerisolatie. Een bodemisolatie neem je uit noodzaak, omdat je overlast ervaart door de ongezonde leefomgeving. Een vloerisolatie is bedoelt als een investering die je terugverdient met een lagere energierekening. Over het algemeen geldt echter dat een bodemisolatie iets goedkoper uit kan vallen. Dit hangt echter wel af van je materiaalkeuze. Daarnaast speelt ook de toegankelijkheid van de kruipruimte mee. Soms is het nodig om de vloer open te breken, dit brengt extra kosten met zich mee. Niet alleen voor het slopen, maar ook voor het herstellen van de vloer en de nieuwe afwerking.

Prijsopbouw

Het belangrijkste voor de prijsopbouw is natuurlijk de grootte van het vloeroppervlak. Meestal rekent het isolatiebedrijf namelijk een tarief per m2. Een grotere vloer betekent dus ook een hogere prijs voor de klus als geheel. Uiteraard moet je verder rekening houden met de standaard voorrijkosten, arbeidskosten en de kosten van het materiaal. Met materiaal bedoelen we niet alleen de gereedschappen en apparatuur die gebruikt worden, maar ook het isolatiemateriaal zelf. Over de uiteindelijk prijsopbouw kunnen we helaas niet erg specifiek zijn. Het maakt namelijk wel degelijk uit of je kiest voor een bodemisolatie of een vloerisolatie. Voor het gemak zie je hieronder een tabel met de kosten van verschillende isolatiematerialen.

 

Isolatiemateriaal Kosten per 40 m2
Isolatiefolie €1550,-
isolatiechips €710,-
Thermokussens €1415,-
Schelpenisolatie € 910,-
XPS platen €1400,-

 

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Gelukkig kun je zelf wel een aantal beslissingen nemen die prijs beïnvloeden. De belangrijkste hiervan is de materiaalkeuze. Bij een vloerisolatie kun je kiezen voor verschillende materialen met elk weer andere eigenschappen. Ook kun je vaak nog een bepaalde dikte kiezen. Over het algemeen geldt hier: hoe dikker het materiaal, hoe hoger de isolatie waarde. En hoe hoger de isolatiewaarde van het materiaal, hoe hoger de kosten. Je hebt het voor een groot deel dus zelf in de hand. Voor een bodemisolatie geldt min of meer hetzelfde. Als je puur en alleen het vocht uit de kruipruimte wilt krijgen is een eenvoudig folie op de bodem al genoeg. Dit is relatief goedkoop. Maar als je tegelijkertijd wilt profiteren van isolatie met het oog op warmtebehoud kun je ook kiezen voor een echt isolatiemateriaal. Het geeft weliswaar niet zoveel energiebesparing als bij een vloerisolatie, een verbetering is het wel. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een bodemisolatie én een vloerisolatie te doen. Dan profiteer je van optimale warmte in je huis en je hebt geen last meer van vochtoverlast.

Bespaartips voor een kruipruimte isolatie

Besparen op je kruipruimte isolatie doe je vooral door slimme keuzes te maken die passen bij jouw wensen en budget. Je kunt kiezen voor een isolatiemateriaal wat goedkoop is en toch effectief. Maar je kunt ook kiezen voor een materiaal wat zijn werk doet en nog een ‘plus’ heeft. Vaak is die plus de moeite meer dan waard omdat het je in de toekomst een flinke besparing op gaat leveren. Als je meer te besteden hebt kunnen we daarom altijd aanraden om voor de betere en duurdere opties te gaan. Je zult de investering namelijk terugverdienen en vanaf dat moment elk jaar flink besparen op je energierekening. Op de lange termijn blijken deze ‘duurdere’ opties vaak de goedkoopste opties.

Vergelijk offertes

Je wilt natuurlijk dat je kruipruimte goed wordt geïsoleerd zonder dat je hier teveel voor betaald. Daarom kun je het beste inventariseren welke bedrijven bij jou in de buurt zitten. Je wilt niet onnodig geld kwijt zijn aan hoge voorrijkosten. Ga dus niet buiten jouw regio kijken. Typ eens wat bedrijfsnamen in op Google en lees welke ervaringen men heeft met de verschillende bedrijven. Zo verkrijg je vaak heel veel nuttige informatie over de werkwijze, expertise en reputatie van een bedrijf. Je kunt dan een selectie maken van de bedrijven die betrouwbaar en goed zijn gebleken. Die bedrijven benader je vervolgens voor meer informatie. Een betrouwbaar bedrijf zal jou graag vriendelijk te woord staan en al je vragen naar tevredenheid willen beantwoorden. Als dit goed bevalt kun je een offerte aanvragen. Helemaal eenvoudig wordt het als je dit via onze website doet. Dit kost namelijk niets en is geheel vrijblijvend. Je kunt de aanbiedingen met elkaar vergelijken besluiten welk bedrijf jou het meeste waar voor je geld kan bieden.

 

 

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.