Kosten vloerisolatie

Als je in een oud huis woont weet je waarschijnlijk wel wat we bedoelen met een ‘koude vloer’. Zo’n vloer waar je altijd met dikke pantoffels of schoenen op wilt lopen en altijd last hebt van de optrekkende kou. Dat komt de huizen voor 1983 nog niet met vloerisolatie werden gebouwd. En dat is best nadelig. Het is natuurlijk vervelend als het huis altijd koud aanvoelt als gevolg van een koude vloer. Maar je zult ook ontdekken dat je onnodig veel geld kwijt bent aan je energierekening. Je blijft die thermostaat maar omhoog draaien, terwijl dit eigenlijk geen enkele zin heeft. De warmte stijgt immers om hoog, en de optrekkende kou uit de vloer zorgt er voor dat het onbehaaglijke gevoel blijft. In zo’n geval kan je heel veel plezier hebben van een goede vloerisolatie. Bij een dergelijke isolatie wordt de kruipruimte in je huis opgevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor blijft de kou buiten het huis, en de warmte juist binnen, precies zoals het hoort. Zo geniet je van meer wooncomfort en vooral een lagere energierekening. Je hoeft namelijk minder te stoken om het huis goed te kunnen verwarmen. En dat kan een flinke besparing op leveren. Gunstig voor je financiën, maar ook voor het klimaat. Want minder energieverspilling betekent minder uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Een hele nuttige investering dus.

Hoe wordt een vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie is vooral aantrekkelijk als je in een ouder huis woont waar nog geen geïsoleerde vloeren zijn. Ook moet je beschikken over een kruipruimte waar de isolatie in aangebracht kan worden. De opvulling bestaat uit laag van gemiddeld 30 centimeter isolatiemateriaal. Ook als je huis ooit wel geïsoleerd is, maar je het vermoeden hebt dat deze isolatie niet meer deugt, heeft het zin om er door een expert naar te laten kijken. Het kan zijn dat de isolatie niet goed is aangebracht of dat het materiaal niet meer van deze tijd is. In de loop der jaren zijn er namelijk steeds betere vormen van isolatiemateriaal geproduceerd. Wat vroeger prima voldeed is nu vaak achterhaalt. Reden genoeg om deze isolatie dan te laten verwijderen en vervangen door een beter presterend materiaal. Daarmee bespaar je meer op je stookkosten en kun je optimaal genieten van de warmte in je huis.

Wat kost een vloerisolatie?

Wat een vloerisolatie gaat kosten is afhankelijk van meerdere zaken. Welke vloer heb je bijvoorbeeld? Een houten vloer vereist andere isolatie dan een vloer met stenen tegels. Wat ook mee speelt is het oppervlak van de vloer. Hoe groter de vloer, hoe hoger de prijs van de vloerisolatie, dat spreekt voor zich. Bedenk echter wel dat een goede vloerisolatie op de lange termijn een fikse besparing zal zijn. En een aanzienlijke verbetering van het klimaat in de woning. De kosten van de investering verdien je bovendien al heel snel weer terug. En zelfs de meest minimale vloerisolatie zal nog een verbetering zijn ten opzichte van een woning zónder vloerisolatie.

Prijsopbouw

De prijsopbouw is vrij eenvoudig. Je moet rekening houden met de voorrijkosten, denk hierbij aan zo’n 0,19 cent per gereden kilometer naar jouw woning. Hoe dichterbij de uitvoerder gevestigd is, hoe goedkoper jij dus uit bent. Verder rekent de uitvoerder natuurlijk arbeidskosten. De arbeidskosten slaan op de gewerkte uren door de ingezette mankrachten. Verder kun je rekening houden met de materiaalkosten: de kosten van het isolatiemateriaal en het gereedschap wat nodig is om de isolatie uit te voeren. De prijs wordt verder beïnvloed door de omstandigheden in jouw huis. Als de kruipruimte moeilijk bereikbaar is, zal het isolatiebedrijf misschien moeten breken of slopen. En na de isolatie moet alles weer netjes dichtgemaakt en afgewerkt worden. En als de kruipruimte extra smal is kan dat het werk flink bemoeilijken. Dit zal ook doorgerekend worden in de prijs.

Soort Isolatie Aantal m2 Kosten
Vloerisolatie 50 m2 €1.350 – €1.950

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Gelukkig is er ook heel veel wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat de kosten van een vloerisolatie niet uit de hand lopen. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen wat voor isolatiemateriaal je kiest. Je hebt hele goedkope opvulmaterialen, maar ook hele dure. Allemaal hebben ze weer andere eigenschappen en isolatiewaardes. Ook zijn er materialen die moeilijker aan te brengen zijn en daardoor duurder. Je kunt zelf bepalen wat belangrijker voor je is, de prijs, de isolatiewaarde, of een combinatie hiervan.

Bespaartips

De belangrijkste manier om te besparen op de prijs van je vloerisolatie is door bewust om te gaan met de keuzes die je hebt. Als je weinig te besteden hebt kies je voor een goedkoop isolatiemateriaal. Wil je liever een hogere isolatiewaarde en heb je voldoende geld? Neem dan liever een wat hogere kwaliteit opvulmateriaal. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. Maar des te hoger de isolatiewaarde, des te groter de besparing op je energierekening. Het is dus wel aan te raden om een iets grotere investering te doen zodat je hier op de langere termijn meer plezier aan beleeft en meer voordeel van ondervindt.

Offertes vergelijken

Wellicht weet je al precies wat voor vloerisolatie wilt, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je graag nog wat meer informatie wilt. Dan kun je het beste contact opnemen met een isolatiebedrijf. Stel gerust alle vragen die je hebt en laat je uitgebreid adviseren. Als je eenmaal een besluit hebt genomen wil je natuurlijk een uitvoerder die de vloerisolatie zo goed en goedkoop mogelijk voor je doet. Maar hoe weet je nou welk bedrijf over de juiste expertise beschikt én een eerlijke prijs vraagt? De beste manier om daarachter te komen is door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Aanvragen is zo gebeurd als je het doet via onze website. Dit is geheel vrijblijvend en gratis. De offertes kun je dan met elkaar vergelijken en op basis daarvan concluderen welk bedrijf jouw klus goedkoop kan klaren. Heb je nog twijfels over de kwaliteit wat het bedrijf van jou voorkeur kan leveren? Surf dan even rond op internet, meestal kun je wel beoordelingen vinden van de diensten die het bedrijf in kwestie levert. Zijn deze recensies overwegend positief? Dan kun je met een gerust hart ingaan op de offerte.

 

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.