Triple glas isolatie

Ben je van plan om te investeren in nieuw, beter isolerend glas voor in je woning? In dat geval kan je tegenwoordig een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Wanneer je enkel en alleen genoegen wenst te nemen met het beste van het beste zal je doorgaans in de richting kijken van driedubbel of HR+++ glas. Zou je echter in eerste instantie graag willen weten met welke kostprijs je voor dit glas precies rekening dient te houden? Dan zal de informatie op deze pagina je voorzien van een antwoord op al jouw vragen!

Hoeveel kost triple glas isolatie?

Het eerste wat je uiteraard graag wil weten vooraleer te investeren in triple glas isolatie is met welk prijskaartje je rekening dient te houden. Deze gemiddelde kostprijs hebben we voor jou opgenomen in onderstaande prijstabel.

Type isolatieglas Gemiddelde kostprijs
HR+++ glas Gemiddeld tussen de 175 & 185 euro per vierkante meter.

 

Beschik je op moment van schrijven nog over enkel glas in je woning? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je investering in triple glas isolatie een zeer aanzienlijke, financiële meerwaarde kan creëren. Op jaarbasis kan je op deze manier dan ook een gemiddeld bedrag van zo’n 275 euro uitsparen op de energiefactuur.

De prijsopbouw van triple glas isolatie

Op vlak van prijsopbouw moet er bij triple glas isolatie rekening worden gehouden met drie verschillende factoren. In eerste instantie zijn er de arbeidskosten. Deze zijn met 40 procent alles behalve onaanzienlijk te noemen, maar de grootste kost heeft betrekking tot het aanschaffen van het glas zelf. Deze neemt immers 55 procent van het totale prijskaartje in beslag. De resterende 5 procent is vereist voor het indekken van de voorrijkosten. Deze laatste kunnen evenwel behoorlijk worden gedrukt door te kiezen voor een vakman uit je eigen omgeving.

Keuzes die de prijs van triple glas isolatie beïnvloeden

Meerdere factoren kunnen een niet onbelangrijke invloed uitoefenen op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor triple glas isolatie. Om er zeker van te zijn dat je, je ten volle bewust bent van deze factoren hebben we ze alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Extra bijzondere eigenschappen van triple glas isolatie

Triple glas is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Op dit vlak maken we dan ook een onderscheid tussen gewoon standaard triple glas en bijvoorbeeld de uitvoering die beschikt over extra zonwerende eigenschappen. Daarnaast kan triple glas isolatie eveneens worden aangekocht als veiligheidsglas waardoor een nog veiligere leefomgeving wordt gecreëerd. In vergelijking met standaard HR+++ glas kan je er rekening mee houden dat het glas met extra zonwerende eigenschappen zo’n 25 tot 40 euro per vierkante meter duurder is. Voor veiligheidsglas geldt een beperktere meerprijs van tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Nieuwe kozijnen of niet?

Heb je altijd in je woning gebruik gemaakt van standaard, enkel glas? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je met een bijkomend probleem wordt geconfronteerd voor wat het plaatsen van triple glas isolatie betreft. De kozijnen waar je enkel glas in hebt geplaatst zijn immers doorgaans niet geschikt voor het dragen van HR+++ glas. Dit zorgt er bijgevolg voor dat je min of meer verplicht zal zijn om te investeren in nieuwe kozijnen. Hiervoor kan je rekenen op een meerprijs van tussen de 725 en 875 euro per vierkante meter.

Keuze 3: Een mogelijk alternatief

Wil je kunnen genieten van de uitstekende bescherming tegen warmteverlies die HR+++ kan realiseren, maar heb je niet de mogelijkheid om dergelijk glas te plaatsen? In deze situatie is het altijd mogelijk om er voor te kiezen om gebruik te maken van voorzetramen. Deze worden tegen de binnenkant van het huidige raam gemonteerd waardoor de isolatiewaarde van je woning structureel kan worden verhoogd. Let wel op, voorzetramen hebben uitsluitend nut wanneer je nog beschikt over enkele beglazing. De kostprijs voor het aanschaffen van een voorzetraam is gelegen tussen de 125 en 165 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Ga je ook triple glas isolatie plaatsen in je huis, maar zou je graag het prijskaartje van je investering zoveel als mogelijk is willen drukken? In dat geval kunnen deze interessante bespaartips je daar ongetwijfeld een handje bij helpen!

  • Kiezen voor een voordeliger type hoogrendementsglas? Je kan er uiteraard ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van een voordeligere vorm van hoogrendementsglas. Op dit vlak behoren met name ook HR, HR+ of HR++ glas tot de mogelijkheden. Deze glassoorten mogen dan wel voordeliger zijn in aankoop, ze zorgen voor een beperktere bescherming tegen warmteverlies. Op middellange tot lange termijn is kiezen voor HR+++ glas dan ook altijd de financieel interessantste keuze.
  • Triple glas isolatie zelf plaatsen. Werken met glas brengt altijd de nodige risico’s met zich mee. Het is dan ook zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat triple glas isolatie aanzienlijke wonden kan veroorzaken. Toch kan het voor de handige doe-het-zelver interessant zijn om er voor te kiezen om zijn gloednieuwe triple glas isolatie zelf te plaatsen. Zoals eerder reeds aangegeven bedragen de arbeidskosten voor het plaatsen van dit type glas zo’n 40 procent van het totale kostenplaatje. Dit is een mooie besparing die je kan realiseren door het karwei zelf te doen.
  • Kies voor een glaszetter uit de buurt. De voorrijkosten hebben dan misschien geen ontzettend grote impact op het totale kostenplaatje, dat neemt niet weg dat ze zorgen voor een bepaalde meerprijs. Door een specialist onder de arm te nemen die woonachtig is in jouw omgeving kan je er dan ook voor zorgen dat het kostenplaatje een beetje extra kan worden beperkt en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

Wil jij ook tot 30% besparen op jouw triple glas isolatie?

Ondanks het feit dat het integreren van triple glas isolatie in jouw woning een bijzondere meerwaarde kan creëren voor je (financiële) toekomst moet het gezegd dat dergelijk glas alles behalve goedkoop is. Door gebruik te maken van de bovenstaande bespaartips heb je echter reeds de mogelijkheid om een aantrekkelijke som uit te sparen, maar er is meer. Wat zou je er namelijk van denken mochten we je vertellen dat je zomaar nog eens een mooie 30 procent kan besparen op de kostprijs van jouw triple glas isolatie. Onmogelijk? Absoluut niet! Door het opvragen en vergelijken van offertes bij verschillende partijen kan je een besparing realiseren die je in eerste instantie nooit voor mogelijk had durven te houden! Het opvragen van deze verschillende offertes is dan ook de moeite meer dan waard!

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.