Kosten PUR isolatie

Voor het isoleren van de spouwmuur wordt er vandaag de dag steeds vaker gebruik gemaakt van het zogenaamde PUR isolatiemateriaal. PUR isolatiemateriaal komt voor in twee verschillende vormen, namelijk als schuim en als isolatieplaat. Het belangrijkste voordeel van PUR gaat schuil in het feit dat het over een uitstekende isolatiewaarde beschikt. Bovendien is PUR waterafstotend waardoor de isolatiewaarde ook na een lange periode gewoon constant even hoog blijft. Tel daarbij op dat vooral het gebruik van PUR isolatieschuim er voor zorgt dat de muur blijft ademen waardoor condens wordt voorkomen en je beschikt meteen over enkele prima redenen om gebruik te maken van PUR isolatiemateriaal.

Het gebruik van PUR schuim

Het gebruik van PUR schuim is één van de vaakst toegepaste manieren van na-isolatie voor wat betreft de spouwmuur. Het schuim wordt door verschillende openingen in de gevel aangebracht waarna de volledige oppervlakte op zeer efficiënte wijze kan worden geïsoleerd. Bij het gebruik van PUR schuim dien je er wel rekening mee te houden dat er tijdens het isoleren een indringende geur ontstaat. Deze geur zorgt er voor dat het niet alleen tijdens het isoleren, maar ook in de daarop volgende dagen van cruciaal belang is om een gepaste ventilatie te voorzien.

PUR in vaste vorm

Een tweede mogelijkheid om gebruik te maken van PUR als isolatiemateriaal in de spouwmuur is onder de vorm van isolatieplaten. Het gebruik van dergelijke platen is interessant omdat ze een zeer solide basis vormen voor je spouwmuurisolatie. Deze platen zorgen er dan ook voor dat al het mogelijke warmteverlies in de kiem wordt gesmoord en bovendien geven ze vochtdoorslag (bij een correcte plaatsing) geen kans. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat het gebruik van PUR isolatieplaten uitsluitend mogelijk is wanneer de gevel wordt verwijderd. Na-isoleren door middel van deze platen behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.