Kosten isolatie garage

Beschik je over een garage die je graag wil laten isoleren? Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard kan zijn om er voor te kiezen om je garage te laten isoleren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de garage kan palen aan de woning waardoor er mogelijks heel wat warme lucht door ontsnapt. Anderzijds kunnen mensen het ook belangrijk vinden om de garage te isoleren omdat hun auto’s dan in een gunstiger klimaat kunnen worden gestald. Bij een niet geïsoleerde garage loop je namelijk het risico dat je auto bij vriestemperaturen niet meer wil starten. Denk jij er omwille van één van deze redenen eveneens aan om je garage te isoleren? In dat geval vertellen wij jou op deze pagina over welke mogelijkheden je beschikt en ook de kosten zetten we graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost een garage isoleren?

De prijs die in rekening wordt gebracht voor het isoleren van een garage is altijd afhankelijk van de verschillende onderdelen die je wenst te laten isoleren. Hou er bovendien ook rekening mee dat het soort garage eveneens bepalend is voor de kostprijs. Is de garage bijvoorbeeld geïntegreerd in een woning of staat ze er helemaal los van? Is er mogelijks reeds sprake van een isolatie uit het verleden en ga zo maar door. Al deze verschillende factoren zullen uiteindelijk mede bepalend zijn voor het precieze kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht.

In ieder geval verschilt het isoleren van een (losstaande) garage op zich niet zoveel in vergelijking met het isoleren van een woning. Je dient er in ieder geval voor te zorgen dat het dak is geïsoleerd, maar wat verder ook te denken van de muren en het glas dat in de garage is terug te vinden? Wanneer je een garage echt op en top wenst te isoleren dien je dan ook rekening te houden met een niet onaanzienlijk kostenplaatje. We hebben alvast enkele kosten op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Type isolatie garage Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie Tussen 15 & 75 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 145 euro per vierkante meter
Vloerisolatie Tussen 25 & 35 euro per vierkante meter

 

In principe wordt er zelden of nooit voor gekozen om de vloer van een garage te isoleren. Dit is alleen het geval wanneer de garage daadwerkelijk deel uitmaakt van een huis. Willen de inwoners op blote voeten in de garage kunnen rondlopen? Dan biedt het isoleren van de vloer wel degelijk een interessante meerwaarde.

De prijsopbouw van een garage isoleren

Voor het isoleren van een garage moet je er rekening mee houden dat de prijsopbouw uit drie verschillende onderdelen bestaat. We onderscheiden de arbeidskosten van de materiaalkosten en het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor de eventuele voorrijkosten. De arbeidskost is de grootste van de drie en neemt bijgevolg zo’n 55 procent in beslag. 40 procent van de kosten voor isolatie garage zijn vereist voor het indekken van de materiaalkost en de resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten of bijvoorbeeld de verplichte huur van bepaalde machines.

Keuzes die de kostprijs van isolatie garage beïnvloeden

Zoals je ongetwijfeld al hebt gemerkt eerder op deze pagina wordt de prijs die in rekening wordt gebracht voor het isoleren van een garage door zeer veel verschillende factoren beïnvloed. Om geen enkele van deze factoren over het hoofd te zien hebben we ze even voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het gebruikte isolatiemateriaal

Weten welke onderdelen je precies wenst te isoleren van je garage is één ding, maar wat ook te denken van het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt? De meeste mensen die hun garage isoleren kiezen voor het gebruik van glaswol. Het is namelijk voordelig in aankoop, het isoleert goed, beschikt over degelijke brandwerende eigenschappen en bovendien kan het ook nog eens vrij eenvoudig worden geplaatst. Kies je voor een combinatie van glaswol met bijvoorbeeld PUR isolatie of een ander materiaal? In dat geval ben je altijd duurder uit.

Keuze 2: Het type plafond isolatie

Ga je het plafond van je garage isoleren? Bepaal dan voor jezelf in welke mate de visuele uitstraling daarvan belangrijk is. Je kan immers behoorlijk wat besparen door gewoon gebruik te maken van isolatieplaten. Uiteraard ziet het er alles behalve netjes uit, maar dat neemt niet weg dat het veel voordeliger is in vergelijking met het plaatsen van een vals plafond met isolatie. Dit is een zeer belangrijk aandachtspunt waarmee je heel wat geld kan besparen.

Keuze 3: Het implementeren van isolatieglas of niet?

Ga je, je garage grondig isoleren? Sta dan ook zeker en vast even stil bij het type glas waar gebruik van wordt gemaakt. Indien er in je garage nog altijd sprake is van gewone, enkele beglazing is het immers altijd de moeite waard om deze te vervangen door dubbel glas of zelfs hoogrendementsglas. Met welke kosten je op dit vlak rekening moet houden wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Vanaf 120 euro per vierkante meter
HR glas Vanaf 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Vanaf 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Vanaf 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Vanaf 175 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Ga je jouw garage isoleren, maar ben je nog op zoek naar één of indien mogelijk meerdere interessante bespaartips? Wij hebben de belangrijkste alvast voor jou op een rijtje gezet.

  • Kortere terugverdientijd door subsidie. Wist je dat je ook voor het isoleren van een garage recht hebt op een subsidie? Controleer altijd goed de mogelijkheden om aanspraak te kunnen maken op een landelijke en / of op een regionale subsidie. Hou er bovendien rekening mee dat er vooralsnog een verlaagd BTW-tarief geldt van 6 procent indien de garage deel uitmaakt van een woning die aan de geldende voorwaarden voldoet. Let wel, het verlaagde BTW-tarief geldt uitsluitend voor de arbeidskosten.
  • Kwantumkorting voor isolatie garage. Je bent vast en zeker niet de enige persoon uit de buurt die er aan denkt om zijn of haar garage te isoleren. Weet je nog iemand die met hetzelfde idee speelt? In dat geval kan je beiden een interessante kwantumkorting verkrijgen die kan oplopen tot een mooie 10 procent. Zo wordt de terugverdientijd voor het isoleren van je garage extra beperkt.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen. Ben je een beetje handig en heb je er voor gekozen om bijvoorbeeld gebruik te maken van glaswol als isolatiemateriaal voor in je garage? In dat geval kan je zeer eenvoudig het isoleren zelf doen. Op die manier kan je tot misschien wel 55 procent op de normale kostprijs voor het isoleren van je garage besparen! Als dat niet mooi meegenomen is!

Tot 30% besparen op het isoleren van je garage?

De kosten voor het isoleren van een garage kunnen reeds beperkt worden door rekening te houden met bovenstaande bespaartips, maar er is meer. Wist je namelijk dat het altijd de moeite waard is om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende isolatiebedrijven? Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking kan je er immers op rekenen dat je nog eens tot een mooie 30 procent (extra) op je isolatiefactuur kan besparen!

 

Ontvang offertes op maat

Vraag gratis meerdere offertes op van isolatiefirma's in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.